Ένα σνακ με μπανάνες είναι πάντα υγιεινό και νόστιμο. Γιατί οι μπανάνες είναι εύκολες στη χρήση τους, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και μας δίνουν πλήθος συνταγών. Ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού υπάρχουν πολύ ωραίες συνταγές με παγωμένη μπανάνα. Όπως αυτές που μας προτείνουν οι μπανάνες Chiquita.

Γιατί επιλέγουμε μπανάνες
Οι μπανάνες δεν είναι απλώς νόστιμες, αλλά και ωφέλιμες για την υγεία, γεμάτες θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Τα κοινά σνακ, όπως τα πατατάκια και τα επεξεργασμένα προϊόντα, είναι συνήθως πλούσια σε νάτριο, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην κατακράτηση υγρών και στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Οι μπανάνες από την φύση τους δεν περιέχουν νάτριο, ενώ είναι πλούσιες σε Κάλιο, Βιταμίνη Β6 και θρεπτικά συστατικά που περιορίζουν την κόπωση και διατηρούν την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα. Ας δούμε 3 υπέροχες συνταγές με μπανάνες.

Παγωτό με κατεψυγμένη μπανάνα
Ένα από τα καλύτερα πράγματα του καλοκαιριού είναι τα χαλαρά απογεύματα που μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας. Ένα δροσιστικό και υγιεινό επιδόρπιο είναι η τέλεια πινελιά για αυτές τις ζεστές μέρες. Αν θέλετε μια υγιεινή εναλλακτική λύση με χαμηλά λιπαρά αντί για παγωτό, αυτή είναι η τέλεια συνταγή. Απλά βάλτε μερικές μπανάνες στην κατάψυξη από το βράδυ και την επόμενη μέρα ετοιμάσετε ένα φρέσκο και υγιεινό παγωτό μέσα σε λίγα λεπτά. Τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες, θα λατρέψουν αυτή τη νόστιμη λιχουδιά, οπότε φροντίστε να έχετε φτιάξει αρκετή ποσότητα!

Υλικά για 2 μερίδες:
2 καρύδες
2 μπανάνες
200 γρ. φράουλες
1 μάνγκο
1/2 ανανάς
4 κλωνάρια μέντας

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε και κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Μόλις παγώσουν, αφαιρέστε τις μπανάνες από τον καταψύκτη. Εν τω μεταξύ, σε ένα μίξερ, προσθέστε το μέλι, το γιαούρτι και τα βατόμουρα (κρατήστε στην άκρη μερικά για τη γαρνιτούρα) και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μεταφέρετέ το σε ένα κόσκινο και πιέστε απαλά χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα για να αφαιρέσετε τυχόν κουκούτσια από τα βατόμουρα. Στο μίξερ, προσθέστε τις κατεψυγμένες μπανάνες στο γιαούρτι, σε μικρές δόσεις, και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία υφή. Ξύστε τα υπολείμματα από τα τοιχώματα του μίξερ, αν υπάρχουν.

Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα ρηχό ταψί και αποθηκεύστε το στον καταψύκτη. Απολαύστε το παγωτό σας αφού το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Υγιεινή γρανίτα αγγούρι με μπανάνα και μέντα
Τα πιο ζεστά καλοκαιρινά βράδια, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στο μπαλκόνι ή την βεράντα σας. Τι καλύτερο από μια γρανίτα με δροσερό αγγούρι και μπανάνα για να δροσιστείτε μετά από μια καυτή μέρα στην παραλία ή για τη βόλτα σας να απολαύσετε στο πάρκο; Χωρίς λακτόζη και γεμάτο βιταμίνες, αυτή η νόστιμη γρανίτα θα μπορούσε να γίνει το νέο αγαπημένο σας ρόφημα.

Υλικά για 2 μερίδες:
2 αγγούρια σε κομμάτια (κομμένα κατά μήκος και χωρίς σπόρους)
1 λάιμ
1 γρ. ζάχαρη
1/4 ml σιρόπι σαμπούκου (elderberry)
2 ml νερό
1 ματσάκι μέντα
2 μπανάνες
κουζινομηχανή
μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε τα αγγούρια με τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη. Ρίξτε το μίγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος και αφήστε το να παγώσει σχεδόν τελείως για περίπου 1 ώρα. Αναμείξτε σιρόπι σαμπούκου (elderberry) με νερό και αφήστε το να παγώσει με τον ίδιο τρόπο όπως το αγγούρι.

Όταν τα μίγματα παγώσουν, ανακατέψτε με ένα πιρούνι ώστε να δημιουργήσετε κρυστάλλους από πάγο. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με λεπτές φέτες μπανάνα και φύλλα μέντας.

Υγιεινά τσιπς μπανάνας στον φούρνο
Φέτος το καλοκαίρι, είτε κάνετε road trip με το αυτοκίνητο, είτε πετάτε με αεροπλάνο, αυτή η υγιεινή και νόστιμη συνταγή για τα φουρνιστά chips μπανάνας είναι το τέλειο σνακ. Τα τσιπς μπανάνας γίνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι, αφήνοντάς τα ελαφριά και νόστιμα. Οι μπανάνες περιέχουν φυσικά γλυκαντικά, οπότε δεν χρειάζεται πρόσθετη ζάχαρη.

Υλικά για 2 μερίδες:
2 μπανάνες
1 χυμό λεμονιού
0.5 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
0.25 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °F / 95 °C. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και προσθέστε τις σε ένα μπολ.

Ανακατέψτε τη πάπρικα με το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα με τις μπανάνες. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. Τοποθετήστε τις λεπτές φέτες μπανάνας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ψήστε τις για περίπου 75 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

Smoothie με μούρα, μπανάνα και κεφίρ

Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα έτοιμα σε 15 λεπτά

Φτιάχνουμε παγωτό μπανάνα στο πι και φι