Όταν ζούσα στο Μεξικό, με γοήτευε πάντα να απολαμβάνω rib eye εξαιρετικής ποιότητας απο το Monterrey. Επιστρέφοντας στα Χανιά, δημιουργήσαμε ένα τάκο με κλασσικά υλικά του τόπου όπως η γραβιέρα και το ντόπιο αβοκάντο.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 250 γρ. rib eye, κομμένο σε λωρίδες
- 80 γρ τριμμένη γραβιέρα Χανίων
- 2 ώριμα αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές χαλαπένιο (χωρίς σπόρους), κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ε.π. Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμάζουμε την σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης ως εξής: καψαλίζουμε πολύ καλά τις πιπεριές από όλες τις πλευρές μέχρι να μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σκεύος και τις κλείνουμε ερμητικά σε μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια βγάζουμε την εξωτερική μεμβράνη και τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.
Για τη σάλτσα αβοκάντο, τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ με λίγο νερό, αλάτι & πιπέρι.
Βήμα 2
Σε τηγάνι με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος (στο βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά. Επίσης σε τηγάνι λυώνουμε την γραβιέρα μέχρι να γίνει κρούστα.
Βήμα 3
Ψήνουμε τις τορτίγιας, τοποθετούμε στο κέντρο πρώτα το κρέας , την σάλτσα αβοκάντο, πιπεριά Φλωρίνης και την κρούστα. Γαρνίρουμε στο τέλος με τις πιπεριές χαλαπένιο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος