Τη Δευτέρα, 23/5, πραγματοποιήθηκε στο βιοκλιματικό οινοποιείο του Κτήματος Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο Αττικής, η τελετή αποφοίτησης του WSPC.

Την τελετή απονομής Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών, η οποία φέτος λόγω πανδημίας κάλυψε 4 συνολικά κλάσεις των αποφοίτων των ετών 2018, 2019, 2020 και 2021 άνοιξε η Γενική Διευθύντρια του WSPC κα Αντωνία Κυριαζή, με την αναφορά της στη συμβολή και τη σημασία της εκπαίδευσης στην εξέλιξη τόσο της ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων, όσο και του τουρισμού. Η ίδια μίλησε για την ωρίμαση του WSPC την τελευταία 2ετία και το επόμενο βήμα στην εκπαίδευση των μη-αλκοολούχων ποτών, καλωσορίζοντας παράλληλα στην εκδήλωση τον Martyn Herriott, από το Beverage Standards Association της Μεγάλης Βρετανίας, υπεύθυνο για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης του καφέ του τσαγιού και του κακάο στην παγκόσμια αγορά.

Ντορίτα Πετρατζά, Ηλίας Μαμαλάκης, Στάσιος Λαζαράκης, Αντωνία Κυριαζή, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Οι 22 νέοι απόφοιτοι WSET Diploma απογειώνουν φέτος τον συνολικό αριθμό αποφοίτων Diploma στους 49. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του WSPC και Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης: «H φετινή Αποφοίτηση αγκαλιάζει μια τετραετία πολλών ρεκόρ και επιτυχιών. Έτσι, ενώ γεμίζουμε περηφάνια για τους 22 νέους κατόχους του WSET Diploma, διαπιστώνουμε ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς επέλεξαν να έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό για την απόκτηση του υψηλότερου Τίτλου του WSET. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο ραντάρ της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένας οινοεκπαιδευτικός προορισμός»

Συνολικά φέτος απονεμήθηκαν 30 υποτροφίες -αριθμός ρεκόρ- από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: Κτήμα Γεροβασιλείου, Cellier, Wines of Athens, Οινοποιία Tsantali, Oινοποιοί Βορείου Ελλάδος, Κτήμα Παυλίδη, Τσίπουρο Οικογένειας Αποστολάκη, Κτήμα Μουσών, Κτήμα Τσέλεπου, Δυναμική Α.Ε., Marina Bungalows, WSPC, Οινοποιείο Κεχρής, και Vinetum.

Διαβάστε ακόμη

Πόσα γνωρίζετε για τον ελληνικό αμπελώνα;

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης απαντά σε 7 ερωτήσεις για τα κρασιά του Bordeaux

Γιατί να επιλέξω ένα επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί και όχι ένα χύμα;

Το άρθρο της εβδομάδας