pagoto-sokolata-olivemagazinegr1

Υλικά

  • 700γρ. γάλα πλήρες
  • 30γρ. γάλα σκόνη 0%
  • 180γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 30γρ. γλυκόζη
  • 25γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 175γρ. σοκολάτα γάλακτος

Γλυκιά λιχουδιά που κέρδισε με το σπαθί της την πρώτη θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός όλοι θέλουν παγωτό… Κατά προτίμηση, σοκολάτα. Ορίστε λοιπόν η δική μας δροσιστική πρόταση!

Βάζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Έπειτα, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.
Βάζετε το μίγμα σας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.
Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.

Βήμα 2

Έπειτα, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.

Βήμα 3

Βάζετε το μίγμα σας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.

Βήμα 4

Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.

Βήμα 5

Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.