Charlie Richards Photography Ltd – Olive Magazine
clock icon
15'

Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο

Υλικά

  • 2 φακέλους μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής + φρέσκο γάλα που αναγράφεται στη συσκευασία*
  • 100 ml καφέ εσπρέσο έτοιμο + επιπλέον σφηνάκια ζεστού καφέ, για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 3 ασπράδια αυγού, παστεριωμένα (από μπουκάλι στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • κακάο σε σκόνη, για το σερβίρισμα

Tips

  • * Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 300 γρ. έτοιμη κρέμα custard από βαζάκι. Η κρέμα custard είναι ένα βασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας και είναι η βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

Ή, αλλιώς, μους αφογκάτο. Όπως και να το πούμε, αυτό το ντελικάτο και αέρινο γλυκό ικανοποιεί και τους λάτρεις του γλυκού και τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν μένει και κανείς παραπονεμένος.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Κατόπιν τη μεταφέρουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με τον έτοιμο καφέ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει η κρέμα, ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνουν σφιχτές.

Ενσωματώνουμε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας στην κρέμα που έχει κρυώσει και κατόπιν την υπόλοιπη με ένα μεταλλικό κουτάλι.

Μοιράζουμε σε 4-6 φορμάκια ή βαθιά μπολάκια κουνώντας ελαφρώς να ισιώσει η επιφάνεια και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Την επομένη πασπαλίζουμε με κακάο που ρίχνουμε από σουρωτήρι και στο πλάι σερβίρουμε με επιπλέον σφηνάκια ζεστό καφέ.

Συνταγές: Adam Bush, Janine Ratcliffe, Richard Makin- Φωτογραφίες: Vinny Whiteman, Charlie Richards, Ant Duncan

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Κατόπιν τη μεταφέρουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα μαζί με τον έτοιμο καφέ και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσει η κρέμα, ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Βήμα 3

Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τη ζάχαρη και χτυπάμε ξανά μέχρι να γίνουν σφιχτές.

Βήμα 4

Ενσωματώνουμε πρώτα το 1/3 της μαρέγκας στην κρέμα που έχει κρυώσει και κατόπιν την υπόλοιπη με ένα μεταλλικό κουτάλι.

Βήμα 5

Μοιράζουμε σε 4-6 φορμάκια ή βαθιά μπολάκια κουνώντας ελαφρώς να ισιώσει η επιφάνεια και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα. Την επομένη πασπαλίζουμε με κακάο που ρίχνουμε από σουρωτήρι και στο πλάι σερβίρουμε με επιπλέον σφηνάκια ζεστό καφέ.

Συνταγές: Adam Bush, Janine Ratcliffe, Richard Makin- Φωτογραφίες: Vinny Whiteman, Charlie Richards, Ant Duncan