Μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα το ρύζι, την καλλιέργειά του και τη βιωσιμότητά του θα λάβουν χώρα εντός του εκθεσιακού συγκροτήματος της 85ης ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Οι δράσεις αυτές διοργανώνονται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης , με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», με τον διακριτικό τίτλο EURICE.
Μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13, στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότξητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας του ρυζιού. Παράλληλα, το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. θα μπορούν να γευτούν μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία.
Διακεκριμένοι σεφ, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα μοιραστούν το πάθος τους για το ρύζι. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μαγειρέψουν η Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef Vicente Rioja Pastor, που θα ετοιμάσει μια αυθεντική παέγια.
Την υλοποίηση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει από κοινού οι Novacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων και η ChefStories, Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων (www.chefstories.gr).
Η εκστρατεία λαμβάνει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται, πως η 85η ΔΕΘ είναι covid-free και η είσοδος στο χώρο της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.
info
Τηλ. 310.471628, Ενent στο Facebook: Faceboook/ EU RICE FESTIVAL ΣΤΗ ΔΕΘ
Δείτε επίσης:
Η επιστήμη μίλησε: Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να μαγειρεύουμε το ρύζι
Βράσε – όρυζα: 5 μοναδικές συνταγές με ρύζι
Η γαστρονομία φέρνει τουρίστες στη Χαλκιδική