Με άρωμα και γεύση ανατολής οι πικάντικες αυτές φτερούγες κοτόπουλου είναι ιδανικό συνοδευτικό για μπίρα και κρασί, ενθουσιάζοντας τους πάντες με τη νοστιμιά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Αφήνετε τις φτερούγες του κοτόπουλου να μαριναριστούν για 5-6 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζετε τις φτερούγες σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις φτερούγες για 30-40 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα για το σερβίρισμα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη sweet chili sauce και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, γαρνίροντας με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό αν το προτιμάτε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Αφήνετε τις φτερούγες του κοτόπουλου να μαριναριστούν για 5-6 ώρες.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζετε τις φτερούγες σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις φτερούγες για 30-40 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τη σάλτσα για το σερβίρισμα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη sweet chili sauce και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, γαρνίροντας με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό αν το προτιμάτε.