Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο και τραγανό μπέικον, ο συνδυασμός που μαγεύει! Για περισσότερη νοστιμιά περιχύνετε το φιλέτο με λαδολέμονο και συνοδεύετε με καροτάκια μαγειρεμένα με τη μαροκινή συνταγή.
Υλικά
- 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πετσούλα τους
- 12 πλατιές λωρίδες μπέικον
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 6 μεγάλα καρότα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- αλάτι
Για το λαδολέμονο
Για τα καρότα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το θυμάρι. Τυλίγετε κάθε φιλέτο με 3 λωρίδες μπέικον και το συγκρατείτε με μια οδοντογλυφίδα.Βήμα 2
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε τα καρότα. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε καλά, τα πασπαλίζετε με το κύμινο, αλατίζετε απαλά και σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξουν όλο το χυμό. Διατηρείτε τα καρότα ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.Βήμα 3
Για το λαδολέμονο: Ρίχνετε μέσα στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.Βήμα 4
Όταν ψηθούν τα φιλέτα, τα βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. Σερβίρετε σε πιατέλα, τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο και συνοδεύετε με τα καρότα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb