Φτιάχνουμε λαχταριστά, καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο. Η κέτσαπ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ απογειώνει το σάλτσα, που δίνει στο πιάτο όλη του τη γεύση!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ̊C.
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 ́-5 ́μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον μαραθόσπορο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 ́-2 ́ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την
Κέτσαπ Oμοσπονδία, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν βράση, μειώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 ́ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Μετά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 ̊ C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 ́-45 ́ λεπτά.
Αφού ψηθούν τα παϊδάκια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 ̊C.
Βήμα 2
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε ή ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βήμα 3
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 ́-5 ́μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τον μαραθόσπορο και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 1 ́-2 ́ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την
Κέτσαπ Oμοσπονδία, τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν βράση, μειώνουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 ́ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βήμα 6
Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα βαθύ ταψί και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Μετά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 ̊ C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 ́-45 ́ λεπτά.
Βήμα 7
Αφού ψηθούν τα παϊδάκια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα πιάσουμε με το χέρι.