mikri-tragana-stithoi-kotopoulo-ston-fourno-IMG_0053
clock icon
30'

Τραγανά στήθη κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)
  • 150γρ. κράκερ αλεσμένα
  • 75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 50γρ. μουστάρδα Dijon καλής ποιότητας
  • 25ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το κοτόπουλο βυθίζεται σε ένα ωραίο μίγμα ελαιόλαδου και μουστάρδας, πανάρεται με παρμεζάνα και τριμμένα κράκερ και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε.

Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.