Το κοτόπουλο βυθίζεται σε ένα ωραίο μίγμα ελαιόλαδου και μουστάρδας, πανάρεται με παρμεζάνα και τριμμένα κράκερ και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο.
Υλικά
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)
- 150γρ. κράκερ αλεσμένα
- 75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 50γρ. μουστάρδα Dijon καλής ποιότητας
- 25ml νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.