Μετρά μόλις λίγους μήνες παρουσίας στην περιοχή του Χίλτον, ωστόσο το Cookoovaya και η φοβερή πεντάδα πίσω από την κουζίνα του μας μαγεύει με τα εκπληκτικά πιάτα και το αστικό ντεκόρ του, που μας στέλνει χρόνια πριν στη γλετζέδικη δεκαετία του ’60.

Όσοι τους ξέραμε, όταν ακούσαμε ότι πέντε από τα πιο ταλαντούχα ονόματα της αθηναϊκής εστίασης αποφάσισαν να συνεταιριστούν σε μια και μόνη κουζίνα, αντιμετωπίσαμε την προοπτική με μια κάποια δυσπιστία. Γιατί άλλο χούι κι άλλο χαρακτήρα ο καθένας, τα αδέλφια Λιάκου του Base Grill με το κρέας, ο Μάνος Ζουρνατζής (Cucina Povera) με τα απλά της παράδοσης, ο Νίκος Καραθάνος (Hytra) με τα Michelin και τις σφαιροποιήσεις του, ο Περικλής Κοσκινάς (Mylos) με τη θαλασσινή εμμονή του. Αυτή η παρέα, όμως, είχε λύσει τα προσωπικά της μέσα από μια χρόνια φιλία και τα είχε βρει στα ιδιωτικά της μαγειρέματα πάνω σε μια κοινή άποψη για τη νοστιμιά, το εξαιρετικό ελληνικό τοπικό προϊόν, την «πράσινη» μαγειρική.

cookouvaya-chefs-neo
Οι 5 σεφ και συνιδιοκτήτες του Cookoovaya. Από αριστερά προς τα δεξιά: Νίκος Καραθάνος, Περικλής
Κοσκινάς, Βαγγέλης Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής και Σπύρος Λιάκος.

Το μενού τους μπορεί να σας φανεί ολίγον παράταιρο, αταίριαστο το κρητικό σπανακοπιτάκι με την ιαπωνική τεχνική του ταρτάρ τόνου, αλλά αυτό θα προέκυπτε και σε σας αν μαζευόσασταν πέντε φίλοι να μαγειρέψετε στην ίδια κουζίνα. Πρώτο κοσμικό εστιατόριο της νέας εποχής, η Cookoovaya μαζεύει κάτω από τα φτερά της -στο αστικό ντεκόρ που θυμίζει το Χίλτον της γλεντζέδικης δεκαετίας του ’60- σύσσωμη τη Βουλή του Σύριζα και τους πνευματικούς του καθοδηγητές και τη νέα, χαμηλών τόνων εστέτ τάξη του «φαίνεσθαι» αλλά και τους γκουρμέ περίεργους πάσης Ελλάδος.

Cookoovayafood_6

Να δοκιμάσετε το μοσχαράκι ραγού, τον λαχανοντολμά με εντόσθια, τα κόκαλα με μεδούλι, την ωμή γάμπαρη με εσπεριδοειδή και καπνιστό χοιρινό, τον κόκορα παστιτσάδα και την τρούφα για τους νοσταλγούς της πάστας του ’70, με θέα στην πιο ανοιχτή κουζίνα της πόλης, με 34 μαγείρια επί το έργον!

info
Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Χίλτον, τηλ. 210 7235005.