ntipaki
clock icon
10'

Ντιπάκι με σαρδέλες του κουτιού

Υλικά

  • 2 κονσέρβες σαρδελάκια σε λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 4-5 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Αυτό το θαλασσινό ντιπ είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για ούζο και τσίπουρο.

Βάζετε στον πολυκόφτη τις σαρδέλες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Χτυπάτε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε την αλοιφή σε μπολ και σερβίρετε απλώνοντας πάνω σε ψωμάκια ή παξιμαδάκια.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε στον πολυκόφτη τις σαρδέλες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Χτυπάτε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Μεταφέρετε την αλοιφή σε μπολ και σερβίρετε απλώνοντας πάνω σε ψωμάκια ή παξιμαδάκια.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή