Αρνίσια σουβλάκια με γιορτινό χαρακτήρα και έντονο άρωμα πορτοκαλιού.
						Υλικά
- 600γρ. αρνί ψαχνό από μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε κύβους
 - 100γρ. ταχίνι
 - 2 μέτρια πορτοκάλια
 - ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 - 1 κουτ. σούπας καυτερές πιπεριές (τσίλι), ψιλοκομμένες
 - 4 μεσαίες αραβικές πίτες
 - 100γρ. βαλεριάνα
 - αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Στύβετε τα πορτοκάλια και ανακατεύετε έξι κουταλιές από το χυμό με το ελαιόλαδο και τα τσίλι. Μαρινάρετε το κρέας σ’ αυτό το μίγμα για 4-5 ώρες.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε το ντιπ: χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Περνάτε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15-20 λεπτά, αλείφοντάς το πού και πού με τη μαρινάδα. Ψήνετε τις πίτες και τις ανοίγετε σαν «τσέπες». Τις αλείφετε με λίγο ντιπ ταχινιού και τις γεμίζετε με λίγη σαλάτα ρόκα - βαλεριάνα. Ακουμπάτε τα σουβλάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb