SOUPA-ME-GLYKOPATATES
clock icon
1:10'

Σούπα με ψητές γλυκοπατάτες

Υλικά

  • 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα
  • 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα
  • 20γρ. ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
  • 100ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 20γρ. βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
  • 100γρ. γιαούρτι
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.

Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200οC στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.

Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον. Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200οC στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.

Βήμα 3

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.

Βήμα 4

Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον. Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook