Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους.
Υλικά
- 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα
- 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα
- 20γρ. ρίζα τζίντζερ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα φασκόμηλο
- 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών ή βοδινού)
- 100ml γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 20γρ. βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
- 100γρ. γιαούρτι
- ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα καρύδας αν θέλετε, θα δώσει εξίσου ωραία γεύση. Επίσης, μπορείτε να ψήσετε διάφορες ποικιλίες γλυκοπατάτας, όχι μόνο μία.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200οC στον αέρα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο τις πατάτες, τα καρότα, τη ρίζα τζίντζερ, το σκόρδο και το φασκόμηλο και τα ψήνετε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τον ζωμό και το γάλα και αφήνετε να πάρουν βράση.
Βήμα 3
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα ζεστά λαχανικά, το ζεστό γάλα με τον ζωμό, τα μπαχαρικά και το βούτυρο μέχρι να πάρετε μια βελούδινη σούπα.
Βήμα 4
Δοκιμάζετε και διορθώνετε το αλάτι και, αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτετε λίγο ζωμό ή γάλα επιπλέον. Σερβίρετε τη σούπα όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κουτ. γλυκού γιαούρτι και ροζ πιπέρι.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook