Αν είσαι λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας σίγουρα τώρα που ο καιρός κρυώνει θα λαχταράς ένα μπολ ramen, με noodles, ζεστό ζωμό και μερικά ακόμη υλικά που απογειώνουν τη γεύση του. Αλήθεια, ξέρεις ποια είναι αυτά;
Η αλήθεια είναι ότι με το ramen μπορείς να «παίξεις» αρκετά, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά και μπαχαρικά, ώστε να το φέρεις στα δικά σου γευστικά μέτρα. Υπάρχουν όμως κάποια tips που αν τα ακολουθείς δεν θα σε απογοητεύσουν ποτέ.
1. Βάλε miso
Το miso είναι ένα είδος πάστας που πλέον βρίσκεις εύκολα σε όλα τα σουπερμάρκετ, στο τμήμα με τα ethnic προϊόντα και το οποίο είναι ιδανικό για να δώσει πλούσια και αυθεντική γεύση στο ramen. Απλά ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας στο νερό που θα βάλεις τα. noodles
2. Πρόσθεσε κατεψυγμένα λαχανικά
Έχεις στην κατάψυξη αρακά ή ακόμη καλύτερα μιξ από λαχανικά που περιλαμβάνει και ψιλοκομμένο καρότο, πιπεριά και καλαμπόκι; Ευκαιρία να τα αξιοποιήσεις προσθέτοντας τα στο ramen, για να τους δώσεις νοστιμότερη γεύση και να φας και μία έξτρα μερίδα λαχανικών μέσα στη μέρα.
3. Μην παραλείπεις όμως και τα φρέσκα…
Έχεις κολοκύθι, πράσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι; Όλα ταιριάζουν στο ramen bowl και όλα με τη σειρά τους θα δώσουν εξαιρετική γεύση στο φαγητό σου.
4. Μερικές σταγόνες soy sauce κάνουν τη διαφορά
Δύσκολα θα βρεις ασιατικό πιάτο που να μην έχει έστω και λίγη soy sauce και όχι τυχαία, αφού δίνει ωραία γεύση στο φαγητό. Λίγη ποσότητα, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αρκεί για να κάνει τη διαφορά. Προσοχή όμως, γιατί είναι ιδιαίτερα αλμυρή και καλό είναι πρώτα να βάλεις τη soy sauce και μετά να δοκιμάσεις αν χρειάζεται να προσθέσεις αλάτι.
5. Μην ξεχνάς την πρωτεΐνη
Μπορείς να βάλεις μέσα στο ramen κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι και αν είναι χορτοφάγος tofu. Όλα ταιριάζουν εξίσου και το καθένα με τη σειρά τους θα δώσει άλλη γεύση στο ramen bowl. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να υπάρχει και μία πρωτεϊνούχα τροφή στο πιάτο σου.
6. Μην παραλείπεις το αβγό
Το ramen bowl συνήθως σερβίρεται με ένα βραστό αβγό (όχι πολύ σφιχτό), κομμένο στη μέση. Αν δεν είσαι χορτοφάγος λοιπόν σου συστήνουμε να το δοκιμάσεις, γιατί πραγματικά κάνει το τελικό αποτέλεσμα πολύ καλύτερο.
7. Βάλε μία πικάντικη νότα
Η καυτερή σάλτσα Sriracha δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου αν μαγειρεύεις συχνά ασιατικά πιάτα και αν φυσικά, είσαι λάτρης των πικάντικων γεύσεων. Λίγες σταγόνες αρκούν για να γίνει το ramen σου απολαυστικά καυτερό!