Στο πλαίσιο του Athens Wine Week, το εστιατόριο Aleria διοργανώνει αυτή την Παρασκευή κάθετη γευσιγνωσία με το Grand Reserve από τη Νάουσσα.

aleria2

Το Grand Reserve Νάουσσα από 100% ξινόμαυρο ωριμάζει δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης και δύο χρόνια σε φιάλες ενώ έχει δυνατότητα παλαίωσης 12-15 χρόνια. Αυτή τη γοητεία που αναπτύσσει στην εξέλιξή του στο χρόνο, από την νευρώδη νιότη στη μεστή ωριμότητα, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε στα ποτήρια μας, μέσα από την κάθετη γευσιγνωσία του.

Υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του οινοποιείου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε της σοδειές του ’10, του ’08 του ’00 του ’97, του ’93 αλλά και του ’87! Η κάθετη δοκιμή θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα συνοδεύεται από ποικιλία Ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Εκτός από την κάθετη δοκιμή θα πραγματοποιηθεί wine dinner με κρασιά από την Boutaris Οινοποιητική. Ας δούμε τι περιλαμβάνει το degustation menu:

Καλλίστη ’13 | Π.Ο.Π Σαντορίνη | Ασύρτικο
Ταρτάρ μοσχαριού με τραγανό φύλλο αρωματισμένο με βολίτες, πίκλα από αυγό ορτυκιού και γραβιέρα

aleria5new

Καλλίστη Reserve ’12 | Π.Ο.Π Σαντορίνη | Ασύρτικο
Τηγανιτό καλαμαράκι
Σαλάτα από αγγινάρες με σελινόριζα και ταραμοσαλάτα από αυγοτάραχο

Νάουσσα Μπουτάρη ’12 | Π.Ο.Π Νάουσσα | Ξινόμαυρο
Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες Τήνου, ψητά ντοματίνια, ελιές και κάππαρη

Grand Reserve ’10 Νάουσσα | Π.Ο.Π Νάουσσα | Ξινόμαυρο
Κατσικάκι με κρέμα φάβας, μαρμελάδα κρεμμύδι και κροκέτα από βολάκι Άνδρου

Μοσχάτο Σπίνας ’08 Boutari | Επιτραπέζιος Οίνος
Κρέμα cheesecake με γλυκό του κουταλιού τοματίνια, κρέμα λεμόνι και μπισκότο από κρίθινο παξιμάδι

aleria

info
Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Αleria, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633, www.aleria.gr. Degustation menu: € 48/άτομο, Κάθετη δοκιμή: € 50/άτομο (περιορισμένες θέσεις – group 16 ατόμων), Συνδυασμός κάθετης δοκιμής και menu: € 80/άτομο.

Το άρθρο της εβδομάδας