Οι επιστήμονες μπορεί να έχουν δημιουργήσει μήλα που δεν μαυρίζουν, ωστόσο αποκλείεται να τα βρεις στη λαϊκή αγορά της περιοχής σου. Γι αυτό, χρειάζεται να βάλεις και εσύ το χέρι σου, για να αποφύγεις το ενοχλητικό μαύρισμα που αποκτούν τα κομμένα μήλα.
Το κλασικό κόλπο θέλει να τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, ωστόσο αυτό αλλάζει πολύ τη γεύση τους, πράγμα που αποτρέπει σίγουρα όσους δεν είναι φίλοι των ξινών. Ψάξαμε λοιπόν για εναλλακτικές και στο Kitchn ανακαλύψαμε το τέλειο κόλπο για να μη μαυρίζουν τα κομμένα μήλα.
Πώς θα γίνει αυτό; Με αλατόνερο. Ναι, η άλμη δεν είναι καλή μόνο για να συντηρήσεις τη φέτα, αλλά και για να μοιάζουν τα κομμένα φρούτα και λαχανικά φρέσκα για μέρες. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μία food stylist, που λόγω της δουλειά της έχει βρει πολλά κόλπα και τεχνικές ώστε τα ωμά υλικά να παραμένουν ολόφρεσκα για ώρες ή και μέρες, για τις ανάγκες των φωτογραφήσεων.
Αρκεί λοιπόν να αναμίξεις ½ κουτ. γλυκού αλάτι σε 1 φλιτζάνι νερό και να βάλεις το μίγμα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, βάζεις μέσα τις φέτες μήλου, τις αφήνεις για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνεις, τις βάζεις σε καθαρό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τις διατηρείς στο ψυγείο. Με αυτή την τεχνική το κομμένο μήλο μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να μαυρίσει έως και 4 ημέρες, ενώ όπως υποστηρίζουν η γεύση δεν επηρεάζεται σημαντικά. Όντως καταλαβαίνει κάποιος ότι υπάρχει αλάτι, αλλά όχι σε σημείο να γίνεται δυσάρεστο.