MIKRI-TSOUXTI
clock icon
30'

Μανιάτικη τσουχτή

Υλικά

  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 5 κουτ. σούπας για το τηγάνισμα των αβγών
  • 50γρ. βούτυρο
  • 250γρ. μυζήθρα ξερή
  • 5 μεγάλα αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Με λιγοστά υλικά, που συνήθως έχετε στο σπίτι, μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες. Ειδικά αν χρησιμοποιήσετε χειροποίητα ζυμαρικά θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε ξανά σε στεγνή κατσαρόλα.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100ml λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν ρίχνετε 200γρ. από τη μυζήθρα. Μόλις πάρει χρώμα περιχύνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
Τηγανίζετε και τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πάνω από κάθε πιάτο βάζετε από 1 αβγό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε ξανά σε στεγνή κατσαρόλα.

Βήμα 2

Σε τηγάνι ζεσταίνετε τα 100ml λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν ρίχνετε 200γρ. από τη μυζήθρα. Μόλις πάρει χρώμα περιχύνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Τηγανίζετε και τα αβγά στο υπόλοιπο λάδι και τα πασπαλίζετε με μπόλικο πιπέρι.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα, πάνω από κάθε πιάτο βάζετε από 1 αβγό, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη μυζήθρα και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook