Το χταπόδι σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε πατάτες και γίνεται ένα πεντανόστιμο και νηστίσιμο φαγάκι.
Υλικά
- 1 χταπόδι μεσαίο
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
- ½ κουτ. γλυκού πιπέρι γλυκό
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό βάζετε το χταπόδι ολόκληρο, προσθέτετε λίγο ξίδι και το αφήνετε να ζεματιστεί.Βήμα 2
Το αποσύρετε από τη φωτιά, βγάζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομματάκια. Ξαναρίχνετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τα δύο είδη πιπεριού, τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 2 ώρες.Βήμα 3
Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να βράσει το σύνολο για άλλα 30 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό στα πιάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb