Τα σκορδομακάρονα σε προσεγμένη εκδοχή με πλούσια σε γεύση και ελκυστική εμφάνιση.
Υλικά
- 600γρ. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκες ή καταψυγμένες)
- 500γρ μακαρόνια βίδες, πέννες ή κοχυλάκι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1-2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια σε 4-5 λίτρα αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές της σούπας λάδι και τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Τα βάζετε πάλι στην μεγάλη κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε την ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτετε τις γαρίδες. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 5-6 λεπτά επιπλέον. Δεν πρέπει να παραβράσουν οι γαρίδες γιατί γίνονται σκληρές.Βήμα 3
Ρίχνετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220oC. Ανακατεύετε τις λωρίδες της πιπεριάς με το λάδι και τις στρώνετε σε ταψί. Τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα γυρίζοντάς τις ενδιάμεσα. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τις γαρίδες και σκορπάτε από πάνω τις ψημένες πιπεριές.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή