verikoka pose se visanto
clock icon
35'

Βερίκοκα ποσέ σε Vinsanto με κρέμα τυριού

Υλικά

  • 24 βερίκοκα
  • 2 νεροπότηρα Vinsanto
  • Για την κρέμα τυριού

  • 150γρ. χλωρό τυρί από τη Σαντορίνη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 200γρ. cookies σοκολάτας

Ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό επιδόρπιο με γεύση από Σαντορίνη, χάρη στο Vinsanto και το χλωρό τυρί Σαντορίνης. Θα σας αρέσει πολύ!

Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε τη σκληρή ακρούλα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα δύο νεροπότηρα Vinsanto και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα, αφήνοντας το κρασί να συνεχίσει να βράζει μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αρωματίζετε μαζί με τη βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί το χλωρό τυρί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.
Σπάζετε τα cookies σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα με το τυρί. Κατόπιν τοποθετείτε τα βερίκοκα και τα περιχύνετε με το σιρόπι Vinsanto. Τέλος, σκορπάτε από πάνω τα σπασμένα cookies και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Χωρίζετε τα βερίκοκα στη μέση και με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρείτε τη σκληρή ακρούλα τους. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα δύο νεροπότηρα Vinsanto και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να διαλυθούν.

Βήμα 2

Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα, αφήνοντας το κρασί να συνεχίσει να βράζει μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.

Βήμα 3

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Την αρωματίζετε μαζί με τη βανίλια και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στη σαντιγί το χλωρό τυρί μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα, το οποίο φυλάτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Σπάζετε τα cookies σε χοντρά κομμάτια. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την κρέμα με το τυρί. Κατόπιν τοποθετείτε τα βερίκοκα και τα περιχύνετε με το σιρόπι Vinsanto. Τέλος, σκορπάτε από πάνω τα σπασμένα cookies και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb