Η πιο εύκολη και γευστική βινεγκρέτ για σαλάτες και ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ετοιμάστε διπλή δόση, θα σας χρειαστεί!
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτουμε το
λάδι με αργή και σταθερή ροή.
Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψουμε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτουμε το
λάδι με αργή και σταθερή ροή.
Βήμα 2
Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψουμε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.
Βήμα 3
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey