VINEGRET ME SOGIA LAIM KAI GINGER mikri
clock icon
10'

Βινεγκρέτ με σόγια, λάιμ και τζίντζερ

Υλικά

  • 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. σόγια
  • 20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 30 ml (2 κουτ. σούπας) χυμό λεμονιού
  • 60 ml (4 κουτ. σούπας) χυμό λάιμ
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) μουστάρδα ντιζόν
  • 400 ml ηλιέλαιο
  • πιπέρι

Η πιο εύκολη και γευστική βινεγκρέτ για σαλάτες και ψητά κρέατα και κοτόπουλο. Ετοιμάστε διπλή δόση, θα σας χρειαστεί!

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτουμε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.
Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψουμε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του λαδιού σ’ ένα μπολ ή στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λάδι σιγά-σιγά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα στην αρχή χτυπώντας με το σύρμα ή με το μπλέντερ να δουλεύει σε υψηλή ταχύτητα. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει λιγάκι και ξεκινήσει η ομογενοποίηση, προσθέτουμε το λάδι με αργή και σταθερή ροή.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τη βινεγκρέτ στη συντήρηση κλεισμένη σε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος με καπάκι. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 1 με 2 εβδομάδες. Δεδομένου πως στη συντήρηση κάποια στιγμή θα «κόψει», θα την ανακατέψουμε καλά πριν τη χρήση, ώστε να την επαναφέρουμε.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey