Μία ιδιαίτερη μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης και απίθανο συνδυασμό από λιαστές ντομάτες, ροκφόρ και καρύδια. Αν αφήσετε τα ζυμαρικά να κρυώσουν, μπορείτε να τα σερβίρετε και ως σαλάτα.
Υλικά
- 450γρ. βίδες ολικής άλεσης
- 150γρ. ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- 200γρ. φύλλα ρόκας
- 2 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
- 150γρ. ροκφόρ, σε κύβους
- ½ φλιτζάνι καρύδια
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και τα σουρώνετε.Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε τα καρύδια, σοτάρετε για 2 λεπτά και σβήνετε με το μηλόξιδο.Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη ρόκα, τις λιαστές ντομάτες, το ροκφόρ, το θυμάρι και τα καρύδια με το λιωμένο βούτυρο και το μηλόξιδο από το τηγάνι.Βήμα 4
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Tina Webb