Ενθουσιάστε το ταίρι σας προσφέροντας το πιο λαχταριστό «μπουκέτο» από τριαντάφυλλα μήλου! Δεν υπάρχει καλύτερη έκπληξη και για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Αφαιρείτε τον πυρήνα από το κάθε μήλο και το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε κατσαρόλα βράζετε μισό λίτρο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε μέσα τα μήλα να βράσουν για 1 λεπτό και τα σουρώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με ειδικές υποδοχές για μάφιν.
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και στρώνετε πάνω τα μήλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη και την επιφάνεια των μήλων και διπλώνετε καλύπτοντας ελαφρώς τα στρωμένα μήλα.
Τυλίγετε σε ρολό δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Τοποθετείτε στη φόρμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες 7 λωρίδες σφολιάτας.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Ξεφορμάρετε, αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε τον πυρήνα από το κάθε μήλο και το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε κατσαρόλα βράζετε μισό λίτρο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε μέσα τα μήλα να βράσουν για 1 λεπτό και τα σουρώνετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και βουτυρώνετε ένα ταψάκι με ειδικές υποδοχές για μάφιν.
Βήμα 3
Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και στρώνετε πάνω τα μήλα. Πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη και την επιφάνεια των μήλων και διπλώνετε καλύπτοντας ελαφρώς τα στρωμένα μήλα.
Βήμα 4
Τυλίγετε σε ρολό δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Τοποθετείτε στη φόρμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες 7 λωρίδες σφολιάτας.
Βήμα 5
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Ξεφορμάρετε, αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.