Ένα εύκολο τσάτνεϊ που γίνεται σε μέσα σε 30΄και δίνει εύκολα μια ξεχωριστή νότα στα πλατό των τυριών και των αλλαντικών μας. Ταιριάζει ιδιαίτερα και με τα ψητά κρέατα των ημερών.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας ξανθές σταφίδες
- ½ κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- ½ κουτ. γλυκού ήπιο κάρυ
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ξίδι, τις σταφίδες, το τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, περίπου 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέσα τη μαρμελάδα βερίκοκο και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Είναι πολύ ωραίο με αλλαντικά και ψητά κρέατα.