Μια πεντανόστιμη αλμυρή τάρτα με φρέσκα σύκα, τυριά και σάλτσα κρασιών, ιδανική για τα φθινοπωρινά τραπεζώματα.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας Καρδίς
- 100γρ. κατίκι Δομοκού
- 150γρ. μανούρι ΠΟΠ Θεσσαλίας Νώμα
- 100γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης Νώμα
- 12 σύκα φρέσκα
- 2 φλιτζάνια Μαυροδάφνη
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και τρυπάτε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, βράζετε ολόκληρα τα σύκα μέσα στα κρασιά μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά και τα απλώνετε στη ζεστή σφολιάτα. Κόβετε τα σύκα στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους, τα αραδιάζετε πάνω από τα τυριά και περιχύνετε την τάρτα με τη σάλτσα των κρασιών. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.