Μια δροσερή τάρτα, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει γλυκά τον απογευματινό σας καφέ. Επιλέξτε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για εξασφαλισμένη επιτυχία και ευκολία στην παρασκευή της!
Υλικά
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα Κόκκινη ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκος αυγού
- λίγη βανίλια
- 4-5 σταγόνες χυμός λεμονιού
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμονιού
- 300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
- 1/2 φακελάκι Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- ξύσμα λεμονιού
Μερίδες: 8-10
Για τη ζύμη
Για την κρέμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το φτερό, μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Την καλύπτουμε με σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.
Βήμα 2
Απλώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα ή σε μικρά ατομικά φορμάκια, ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και χτυπάμε για 5 λεπτά. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού.
*Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια και το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.