Φτιάχνουμε μόνοι μας ελαφρύ, υγιεινό παγωτό, ό,τι πρέπει για όταν θέλουμε κάτι γλυκό όσο κρατάει ο καιρός.
Υλικά
- 80 γρ. αλεύρι βρώμης
- 150 γρ. γιαούρτι 2%
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 60 γρ. μαύρη σοκολάτα
Μερίδες: 8
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια συμπαγής μπάλα. Xωρίζουμε τη μπάλα σε 8 μικρά ορθογώνια (2εκ. x4εκ.) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα. Στη συνέχεια, με ένα πιρούνι βουτάμε ένα-ένα τα τεμάχια με το παγωμένο παγωτό για να επικαλυφθούν με τη σοκολάτα.
Βήμα 3
Τα τοποθετούμε ξανά πίσω στο ταψί και τα βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να παγώσουν.
Ανάλυση (ανά μερίδα):
Θερμίδες: 85 kcal
Υδατάνθρακες: 13.2 γρ.
Πρωτεΐνες: 3.1 γρ.
Λιπαρά: 2.4 γρ.