Εντυπωσιακή επιλογή, ιδανική για brunch, αλλά ακόμα και αν δεν υιοθετείτε αυτή τη συνήθεια, ανοίγει τέλεια ένα επίσημο ή φιλικό γεύμα.
Υλικά
- 4 πατάτες μεγάλες
- 150γρ. σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο, ζεματισμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μέτρια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα, χωρισμένους τους κρόκους από ασπράδια
- 120γρ. ΓΑΛΠΟ τυρί φέτα Π.Ο.Π. θρυμματισμένη
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αντί για σπανάκι, μπορείτε να βάλετε σέσκουλα ή ακόμα χοντροτριμμένο και καλά στραγγισμένο κολοκύθι. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με άλλα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Στραγγίζετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε, το προσθέτετε στα κρεμμυδάκια και το σοτάρετε λίγο σε δυνατή φωτιά για να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το τυρί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τους κρόκους αβγών και τους προσθέτετε στο μίγμα.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα βάζετε στην άκρη.
Βήμα 5
Λιώνετε με πιρούνι σε μπολ τις πατάτες και φροντίζετε να μη γίνουν σαν πουρές, αλλά να σχηματιστούν με την πίεση του πιρουνιού μικρά κομματάκια πατάτας.
Βήμα 6
Προσθέτετε τα χτυπημένα ασπράδια και ανακατεύετε με ελαφρές κινήσεις για να μείνει το μίγμα αφράτο.
Βήμα 7
Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα σε λαδωμένο βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή ειδικό σκεύος για σουφλέ. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα.