Τα σορμπέ φρούτων είναι μία νότα δροσιάς στα καλοκαιρινά ζεστά απογεύματα. Εδώ σας δίνουμε την πιο εξωτική εκδοχή τους, με ανανά.
Υλικά
- 1 μέτριο ανανά ώριμο
- 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε να βράσει η ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.Βήμα 2
Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίζετε τον ανανά, τον κόβετε σε κομμάτια και τον βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε το βασιλικό, το σιρόπι και τα πολτοποιείτε πολύ καλά.Βήμα 3
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το αφήνετε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και παγώνοντας ξανά. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπολ ή σε ποτήρι με δυο φύλλα βασιλικού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα