211705012_28375_sorbet-anana-me-vasiliko
clock icon
15'

Σορμπέ ανανά με βασιλικό

Υλικά

  • 1 μέτριο ανανά ώριμο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Τα σορμπέ φρούτων είναι μία νότα δροσιάς στα καλοκαιρινά ζεστά απογεύματα. Εδώ σας δίνουμε την πιο εξωτική εκδοχή τους, με ανανά.

Βάζετε να βράσει η ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.
Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίζετε τον ανανά, τον κόβετε σε κομμάτια και τον βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε το βασιλικό, το σιρόπι και τα πολτοποιείτε πολύ καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το αφήνετε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και παγώνοντας ξανά. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπολ ή σε ποτήρι με δυο φύλλα βασιλικού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε να βράσει η ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 2

Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίζετε τον ανανά, τον κόβετε σε κομμάτια και τον βάζετε στο μπλέντερ, προσθέτετε το βασιλικό, το σιρόπι και τα πολτοποιείτε πολύ καλά.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το αφήνετε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και παγώνοντας ξανά. Σερβίρετε το σορμπέ σε μπολ ή σε ποτήρι με δυο φύλλα βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα