Σήμερα, ετοιμάζουμε υπέροχες σοκολατένιες κρέπες με κρέμα, φράουλες και προϊόντα Arla, που απογειώνουν πάντα τη γεύση.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 2 αυγά
- 250 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- 2 κουτ. της σούπας Lurpak Soft ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για το τηγάνι
- 1/3 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι ανθέων
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 300 ml φρέσκο γάλα
- 3 κουτ. της σούπας μέλι ανθέων
- 1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια
- 2-3 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
- 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί με μαλακές κορυφές
- 8-10 φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη σε σαντιγί με μαλακές κορυφές
- 5 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα ελαφρώς καβουρδισμένα
- λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Για τις κρέπες
Για τη γέμιση
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη γέμιση: Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την Arla Κρέμα Γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί.
Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει. Αν δεν πήξει η κρέμα καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ επιπλέον και ανακατεύουμε. Μόλις κρυώσει η κρέμα καλά, ενσωματώνουμε μέσα την Arla Κρέμα Γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και αφήνουμε στο ψυγείο.
Βήμα 3
Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάμε δυνατά με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα, το Lurpak Soft, το αλάτι και το μέλι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Προσθέτουμε στη λεκανίτσα το μείγμα του αλευριού σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Βήμα 4
Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβόλοι, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάμε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Βήμα 5
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20 εκ.) και το αλείφουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού Lurpak Soft. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο από το μείγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το βοηθάμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του και να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση.
Βήμα 6
Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι μας.
Βήμα 7
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε μία-μία τις κρέπες και, αφού απλώσουμε στο κέντρο τους μια ποσότητας γέμισης, τις διπλώνουμε δύο φορές δημιουργώντας ένα μαντίλι. Τοποθετούμε στο κάθε πιάτο από μια διπλωμένη κρέπα, γαρνίρουμε με λίγες φράουλες, σαντιγί, αμύγδαλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.