Ένας τσιπουρομεζές με περουβιανό αέρα! Οι σαρδέλες ψήνονται σε χοντρό αλάτι και περιχύνονται με ένα μίγμα από σταφίδες, ελαιόλαδο, λάιμ, ντομάτα και κρεμμύδι.
Υλικά
- 20 σαρδέλες πολύ φρέσκες
- 4 κουτ. σούπας αλάτι ημίχονδρο
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 3 κουτ. σούπας ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις σαρδέλες ολόκληρες με το χοντρό αλάτι και τις βάζετε σε τάπερ στο ψυγείο για 3 ώρες.Βήμα 2
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε και αυτά στο ψυγείο.Βήμα 3
Ανοίγετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες από τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κόκκαλο, αφήνοντας το δέρμα. Τις ξεπλένετε, τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας, βάζετε μέσα στην καθεμία από 1 κουταλιά της σούπας μίγμα και σερβίρετε.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση