Μια δροσερή χειμωνιάτικη σαλάτα με φίνο dressing με πετιμέζι και σόγια σος, που μπορεί να θεωρηθεί και πλήρες γεύμα αφού εμπλουτίζεται σύγκλινο και ανθότυρο.
Υλικά
- 600γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο καλά
- 150γρ. σύγκλινο Μάνης
- σπόρους από 1 ρόδι
- 100γρ. ανθότυρο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το σύγκλινο σε μακρόστενα κομματάκια σαν χοντρά σπιρτόξυλα. Τα βάζετε σ’ ένα αντικολλητικό σαγανάκι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά.Βήμα 2
Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Μ’ ένα πιρούνι λιώνετε το ανθότυρο και το αραιώνετε με 1 κουτ. σούπας νερό.Βήμα 3
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το σπανάκι, ρίχνετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού, σκορπίζετε το σύγκλινο και βάζετε ακριβώς στη μέση το λιωμένο ανθότυρο. Περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb