salata-kotopoulo-stafides-new
clock icon
10'

Σαλάτα με κοτόπουλο, ρύζι, σταφίδες και μυρωδικά

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 300 γρ. βρασμένο ρύζι, κρύο
  • 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ψητό ή βραστό)
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ ή κάσιους ψιλοκομμένα
  • Για το dressing

  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ ή 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ ή από ½ λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Αν δεν έχουμε πετιμέζι, χρησιμοποιούμε ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι που θα ζεστάνουμε πρώτα ελαφρά για να αραιώσει.

Αν σας περίσσεψε κοτόπουλο ή ρύζι, ετοιμάστε την επομένη αυτή τη δροσερή, γλυκόξινη και γεμάτη μυρωδικά ρυζοσαλάτα.

Dressing: Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε το ρύζι, το κοτόπουλο, τις σταφίδες και το αμύγδαλο φιλέ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Dressing: Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε το ρύζι, το κοτόπουλο, τις σταφίδες και το αμύγδαλο φιλέ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη