Αν σας περίσσεψε κοτόπουλο ή ρύζι, ετοιμάστε την επομένη αυτή τη δροσερή, γλυκόξινη και γεμάτη μυρωδικά ρυζοσαλάτα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. βρασμένο ρύζι, κρύο
- 250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (ψητό ή βραστό)
- 1 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
- 1 κουτ. σούπας αμύγδαλο φιλέ ή κάσιους ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ ή 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- 5 φύλλα δυόσμου
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λάιμ ή από ½ λεμόνι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για το dressing
Tips
- Αν δεν έχουμε πετιμέζι, χρησιμοποιούμε ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι που θα ζεστάνουμε πρώτα ελαφρά για να αραιώσει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Dressing: Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Σε μια σαλατιέρα αναμειγνύουμε το ρύζι, το κοτόπουλο, τις σταφίδες και το αμύγδαλο φιλέ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη