Για το τραπέζι της Κυριακής ή για ένα πιο γιορτινό γεύμα ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή σαλάτα με πράσινα φύλλα, γκρέιπφρουτ και ρόδι. Το απαλό μανούρι και το αρωματικό dressing ροδιού δίνουν υπέροχη γεύση.
![Salata me dressing rodi small](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2022/01/Salata-me-dressing-rodi-small.jpg)
15'
Σαλάτα με γκρέιπφρουτ, μανούρι, φιστίκι Αιγίνης και dressing ρόδι
Υλικά
- 300 γρ. διάφορα μαρούλια και τρυφερά φύλλα για σαλάτα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανούρι, κομμένο σε τριγωνάκια
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο από μεμβράνες και φιλεταρισμένο
- 4 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
- 2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1 ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ, αποξηραμένο
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι. φρεσκοτριμμένο πιπέρι