Ετοιμάζουμε μια σαλάτα με αμπελοφάσουλα και καρυδοσκορδαλιά και αρωματικό dressing.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
- 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ανθό αλατιού
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα]  
Για το dressing
Για την καρυδοσκορδαλιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Καρυδοσκορδαλιά: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σκόρδα, το ψωμί και τα καρύδια. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά με το μπλέντερ σε λειτουργία, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν λεία κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Σαλάτα: Στο μεταξύ ζεματάμε τα αμπελοφάσουλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 7΄. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Dressing: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε τα αμπελοφάσουλα σε μια σαλατιέρα και τα ανακατεύουμε με το dressing που ετοιμάσαμε. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με την καρυδοσκορδαλιά