Φτιάχνουμε μια νόστιμη και θρεπτική σαλάτα με κινόα, μία υπερτροφή που γνωρίσαμε καλύτερα τα τελευταία χρόνια και αγαπάμε πολύ.
Βράζετε την κινόα σε άφθονο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνουμε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Καθαρίζετε το αβοκάντο από το κουκούτσι και τη φλούδα, το κόβετε σε κομματάκια και το προσθέτετε στην κινόα.
Ρίχνετε στη σαλατιέρα τα ντοματίνια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας και τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι και χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε την κινόα σε άφθονο νερό για περίπου 10 λεπτά. Τη σουρώνουμε, τη βάζετε σε σαλατιέρα και την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 2
Καθαρίζετε το αβοκάντο από το κουκούτσι και τη φλούδα, το κόβετε σε κομματάκια και το προσθέτετε στην κινόα.
Βήμα 3
Ρίχνετε στη σαλατιέρα τα ντοματίνια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε καλά. Σε ένα πιάτο στρώνετε ομοιόμορφα τα φύλλα της σαλάτας και τοποθετείτε από πάνω το μείγμα με την κινόα.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το λάδι, αλάτι και χτυπάτε με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.