Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πράσινη σαλάτα με φράουλες και βινεγκρέτ μουστάρδας.
Υλικά
- μισό μαρούλι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 5 φράουλες
- μισό iceberg
- μισή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- 125 γρ. Burrata
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 2-3
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το iceberg, τη ρόκα και τις πιπεριές. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στη μέση. Τις προσθέτουμε. Και από πάνω ρίχνουμε 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά της συνταγής. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Στο τέλος προσθέτουμε την Burrata και αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.