Ένα νόστιμο πιάτο με Αβγά Βλαχάκη, που γίνεται πραγματικά στο πι και φι και θα σας ενθουσιάσει με την πικάντικη γεύση του.
Ρίχνετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της η σάλτσα. Αν χρησιμοποιήσετε μπούκοβο το ρίχνετε τώρα.
Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε, σπάζετε με πιρούνι τους κρόκους και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι και ψήνετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
Σερβίρετε το φαγητό μαζί με το τηγάνι και ψημένες φέτες ψωμιού.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Βήμα 2
Ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει από τα υγρά της η σάλτσα. Αν χρησιμοποιήσετε μπούκοβο το ρίχνετε τώρα.
Βήμα 3
Σπάζετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε, σπάζετε με πιρούνι τους κρόκους και ανακατεύετε ελαφρά. Ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι και ψήνετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ψηθούν τα αβγά.
Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό μαζί με το τηγάνι και ψημένες φέτες ψωμιού.