Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο.
Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.
Βήμα 4
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.