Από το αναστάσιμο τραπέζι δε λείπει η παραδοσιακή μαγειρίτσα. Τη φτιάχνουμε με αβγολέμονο που θα δέσουμε με Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ για να πετύχουμε τέλεια, βελούδινη υφή.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό ρίχνετε το αρνί να βράσει. Στο μεταξύ, πλένετε τη συκωταριά και τη ζεματάτε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τη στραγγίζετε και αφού κρυώσει λίγο την ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τη συκωταριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά περίπου.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Αφού κρυώσει λίγο το ψιλοκόβετε. Σουρώνετε τον ζωμό που έβρασε και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρέας μαζί με τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και η συκωταριά. Το ρύζι το προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο μούλτι μέχρι να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό λεμονιών και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και ύστερα παίρνετε με μια κουτάλα ζουμάκι από τη μαγειρίτσα και τη ρίχνετε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό ρίχνετε το αρνί να βράσει. Στο μεταξύ, πλένετε τη συκωταριά και τη ζεματάτε σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τη στραγγίζετε και αφού κρυώσει λίγο την ψιλοκόβετε.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τη συκωταριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Αφού κρυώσει λίγο το ψιλοκόβετε. Σουρώνετε τον ζωμό που έβρασε και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρέας μαζί με τη συκωταριά και τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και η συκωταριά. Το ρύζι το προσθέτετε τα τελευταία 15 λεπτά.
Βήμα 5
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο μούλτι μέχρι να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό λεμονιών και το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ. Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και ύστερα παίρνετε με μια κουτάλα ζουμάκι από τη μαγειρίτσα και τη ρίχνετε λίγο λίγο στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη. Ρίχνετε το μίγμα στη μαγειρίτσα, ανακινείτε την κατσαρόλα και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.