Τα παϊδάκια κοτόπουλου αποκτούν απίστευτη νοστιμιά χάρη στη σάλτα piri-piri, με πιπεριά Φλωρίνης, μπούκοβο και πάπρικα, που δίνει μια ωραία ένταση στο πιάτο, ιδανική για όσους αγαπούν τα καυτερά.
Υλικά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψητή
- 3-4 φρέσκα τσίλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια, τον χυμό
- 4 κουτ. σούπας λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό ή μαύρο πιπέρι
- 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε παϊδάκια
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα piri-piri
Για τα παϊδάκια κοτόπουλου
Διαδικασία
Βήμα 1
Σάλτσα piri-piri: Καθαρίζουμε τα τσίλι και την πιπεριά από σπόρους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα σκόρδα, το μπούκοβο, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την πάπρικα, το λευκό πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε ώστε να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.
Βήμα 3
Παϊδάκια κοτόπουλου: Σε ένα μπολ αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη τα παϊδάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 4 κουτ. σούπας σάλτσα piripiri, περιχύνουμε τα παϊδάκια και τους κάνουμε μασάζ ώστε να πάει το μείγμα παντού.
Βήμα 4
Αφήνουμε για 30΄-60΄ να μαριναριστούν και ψήνουμε στο BBQ για 35΄ από όλες τις πλευρές τα παϊδάκια. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα piri-piri.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη