Paidakia piri-piri-anoigma
clock icon
2:0'

Παϊδάκια κοτόπουλου piri-piri

Υλικά

    Για τη σάλτσα piri-piri

  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, ψητή
  • 3-4 φρέσκα τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια, τον χυμό
  • 4 κουτ. σούπας λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό ή μαύρο πιπέρι
  • Για τα παϊδάκια κοτόπουλου

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο σε παϊδάκια
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Τα παϊδάκια κοτόπουλου αποκτούν απίστευτη νοστιμιά χάρη στη σάλτα piri-piri, με πιπεριά Φλωρίνης, μπούκοβο και πάπρικα, που δίνει μια ωραία ένταση στο πιάτο, ιδανική για όσους αγαπούν τα καυτερά.

Σάλτσα piri-piri: Καθαρίζουμε τα τσίλι και την πιπεριά από σπόρους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα σκόρδα, το μπούκοβο, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την πάπρικα, το λευκό πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε ώστε να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Παϊδάκια κοτόπουλου: Σε ένα μπολ αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη τα παϊδάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 4 κουτ. σούπας σάλτσα piripiri, περιχύνουμε τα παϊδάκια και τους κάνουμε μασάζ ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Αφήνουμε για 30΄-60΄ να μαριναριστούν και ψήνουμε στο BBQ για 35΄ από όλες τις πλευρές τα παϊδάκια. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα piri-piri.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα piri-piri: Καθαρίζουμε τα τσίλι και την πιπεριά από σπόρους. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τα σκόρδα, το μπούκοβο, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, την πάπρικα, το λευκό πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και αποσύρουμε. Μεταφέρουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε ώστε να πάρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Βήμα 3

Παϊδάκια κοτόπουλου: Σε ένα μπολ αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη τα παϊδάκια. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 4 κουτ. σούπας σάλτσα piripiri, περιχύνουμε τα παϊδάκια και τους κάνουμε μασάζ ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Βήμα 4

Αφήνουμε για 30΄-60΄ να μαριναριστούν και ψήνουμε στο BBQ για 35΄ από όλες τις πλευρές τα παϊδάκια. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα piri-piri.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη