Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι, που συνδυάζει άψογα τυρί με μήλα.
Υλικά
- 3 λεπτές φέτες μανούρι
- 1 σφηνάκι Calvados (απόσταγμα μήλου) ή μπράντι
- 1 μήλο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια, αλεσμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το μήλο σε λεπτές φέτες και τις σοτάρετε σε μία κουταλιά από το βούτυρο, για μερικά λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ποτό σε μικρό μπρίκι. Περιχύνετε το μήλο και ανάβετε. Αφήνετε το μήλο να κρυώσει.
Βήμα 3
Βάζετε τις φέτες του τυριού τη μία πάνω στην άλλη στρώνοντας ενδιάμεσα τις λεπτές φέτες του μήλου. Αλείφετε το «μιλφέιγ» με το υπόλοιπο βούτυρο -αφού προηγουμένως το λιώσετε- και το πασπαλίζετε γενναιόδωρα με το μίγμα ξηρών καρπών.
Βήμα 4
Το διατηρείτε στο ψυγείο και το βγάζετε μισή ώρα πριν σερβίρετε. Αν θέλετε, το βάζετε στο γκριλ για μερικά λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή