Ένα πιάτο που θα ετοιμάσετε με τη λογική του σεβίτσε μαρινάροντας το ψάρι σας για 2-3 ώρες.
Υλικά
- 2 λαβράκια (400γρ. περίπου το καθένα)
- αλάτι
- ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας
- 4 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουτ. γλυκού χυμό μανταρινιού
- 2½ κουτ. σούπας χυμό λάιμ
- 4 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
- 200ml ελαιόλαδο
- 1 λάιμ, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μανταρίνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι, καθαρισμένο + κομμένο σε λεπτές φέτες
Για τη μαρινάδα
Για το γαρνίρισμα
Tips
- To φιλετάρισμα γίνεται ευκολότερα αν αφήσετε τα ψάρια προηγουμένως στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και καθαρίζετε τα ψάρια. Τα φιλετάρετε (αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα) και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες.Βήμα 2
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με καπάκι και στρώνετε εναλλάξ μαρινάδα και ψάρι, αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά. Αφήνετε στο ψυγείο τα ψάρια να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.Βήμα 3
Τα σερβίρετε συνοδεύοντάς τα με λεπτές φέτες μανταρίνι, λάιμ και λεμόνι, καθαρισμένες από τις άσπρες μεμβράνες.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: : Tina Webb