Τραγανοί εξωτερικά, με καυτή, αρωματισμένη με δυόσμο, φέτα εσωτερικά, οι κολοκυθοανθοί είναι χωρίς αμφιβολία, ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές.
Υλικά
- 10-12 κολοκυθοανθοί
- 100γρ. φέτα, σε τρίμματα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- φυτικό λάδι για το τηγάνι
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 1 αβγό
- 3-4 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι, αλάτι (προαιρετικά)
Για το χυλό
Tips
- Επειδή η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, δεν είναι απαραίτητο να αλατίσετε τους κολοκυθοανθούς
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε με προσοχή τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό τους. Τα αφήνετε να στραγγίξουν πάνω σε πετσέτα.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα δοχείο ρίχνετε τη φέτα, το δυόσμο και λίγο πιπέρι και αναμιγνύετε τα υλικά καλά.Βήμα 3
Προσεχτικά γεμίζετε κάθε ανθό με ένα κουταλάκι γέμιση και τον τυλίγετε.Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα καλά τα υλικά του χυλού. Ζεσταίνετε μπόλικο το λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι, βυθίζετε κάθε ανθό στο πηχτό κουρκούτι.Βήμα 5
Τους τηγανίζετε αραιά στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνετε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε όσο είναι ζεστοί.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb