Ένα μεθυσμένο κέικ ιδανικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, που πραγματικά θα λατρέψετε. Πετυχαίνει κάθε φορά χάρη στην εξαιρετική μας συνταγή και τα μοναδικά υλικά ΓΙΩΤΗΣ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά.
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ενσωματώνετε και το ρούμι.
Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και τέλος την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και όταν κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρευστο μίγμα. Ενσωματώνετε και το λικέρ.
Πριν περιχύσετε το κέικ χτυπάτε ζωηρά το γλάσο με αβγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το λευκό γλάσο και στολίζετε την επιφάνειά του με ροδέλες μπανάνας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη (μαζί άχνη και κρυσταλλική) για μερικά λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ενσωματώνετε και το ρούμι.
Βήμα 3
Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε σε δόσεις τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και τέλος την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
Βήμα 4
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη γεμίζετε με το μίγμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Βήμα 5
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και όταν κρυώσει ελαφρά, το αναποδογυρίζετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 6
Ετοιμάζετε στο μεταξύ το γλάσο: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα την Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς και να έχετε ένα λείο παχύρευστο μίγμα. Ενσωματώνετε και το λικέρ.
Βήμα 7
Πριν περιχύσετε το κέικ χτυπάτε ζωηρά το γλάσο με αβγοδάρτη. Περιχύνετε το κέικ με το λευκό γλάσο και στολίζετε την επιφάνειά του με ροδέλες μπανάνας.