Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.
Υλικά
- 500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
- 1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- 5 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
Για τη σάλτσα
Tips
- Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Στίβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.Βήμα 2
Πλάθετε μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.Βήμα 3
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμαΒήμα 4
Ψήνετε τους κεφτέδες: Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή