Χορτοφαγικό κάρι με ποικιλία ανοιξιάτικων λαχανικών που θα συνοδεύσετε ιδανικά με αρωματικό ρύζι basmati.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
- 1 κουτ. γλυκού κάρι
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μέτρια κομμάτια
- 2 μέτριες πατάτες, σε μέτριους κύβους
- 500γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια μήκους 2 εκ.
- 3 καρότα, σε κομμάτια μήκους 2-3 εκ.
- 1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- βρασμένο ρύζι basmati, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τον κουρκουμά, το κάρι και το τζίντζερ και σοτάρετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύετε μέσα και τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 5-6 λεπτά.Βήμα 3
Προσθέτετε στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Βήμα 4
Μοιράζετε σε πιάτα το βρασμένο ρύζι basmati, από πάνω βάζετε κάρι με λαχανικά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης