gingerbread

Υλικά

    Για τα μπισκότα

  • 160γρ. βούτυρο
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 50ml γάλα πλήρες
  • 320γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 4½γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2γρ. κανέλα σκόνη
  • μία πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • μία πρέζα τζίντζερ σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Για το γλάσο

  • 240γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδια από 3 αβγά
  • χυμό από ½ λεμόνι

Με υπέροχη γεύση και άρωμα, χάρη στο τζίντζερ και τα μπαχαρικά, αυτά τα γιορτινά μπισκοτάκια γίνονται ανάρπαστα. Θα τα φτιάξετε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρο αποτέλεσμα.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, την πούδρα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και με κουπ πατ την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά του ψησίματος βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και με ένα χοντρό καλαμάκι τους κάνετε από μία τρύπα στο καθένα και τα βάζετε ξανά στο φούρνο.
Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το γλάσο το μοιράζετε σε μπολάκια και το χρωματίζετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Όταν κρυώσουν τα gingerbreads τα διακοσμείτε ανάλογα με το σχήμα τους με το αντίστοιχο χρωματισμένο γλάσο. Όταν στεγνώσει το γλάσο τους περνάτε κορδελάκια από τις τρύπες που δημιουργήσατε, ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε ως στολίδια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Βήμα 2

Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, την πούδρα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Βήμα 3

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και με κουπ πατ την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα πρώτα 5 λεπτά του ψησίματος βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και με ένα χοντρό καλαμάκι τους κάνετε από μία τρύπα στο καθένα και τα βάζετε ξανά στο φούρνο.

Βήμα 5

Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το γλάσο το μοιράζετε σε μπολάκια και το χρωματίζετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 6

Όταν κρυώσουν τα gingerbreads τα διακοσμείτε ανάλογα με το σχήμα τους με το αντίστοιχο χρωματισμένο γλάσο. Όταν στεγνώσει το γλάσο τους περνάτε κορδελάκια από τις τρύπες που δημιουργήσατε, ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε ως στολίδια.