Tsipoura-Fileto-Kourkouti-200502_0302
clock icon
0'

Φιλέτα τσιπούρας τηγανισμένα σε κουρκούτι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 φιλέτα Τσιπούρας
  • 200 ml. Ελαιόλαδο κλασικό για τηγάνισμα
  • Για το κουρκούτι

  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ (αλεύρι καλαμποκιού)
  • ½ κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 100 ml. παγωμένο νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Ο λόγος που επιλέγουμε παγωμένο νερό για το κουρκούτι είναι γιατί δεν ευνοεί την δημιουργία γλουτένης κατά την ανάμιξη με το αλεύρι και έτσι θα είναι πιο ελαφρύ το αποτέλεσμα, αν και στη συγκεκριμένη συνταγή με 50% του αλευριού να είναι από καλαμπόκι (κορν φλάουρ) που δεν έχει γλουτένη, το ρίσκο είναι μικρό.

Μια πανεύκολη, καθημερινή συνταγή για υπέροχες τσιπούρες στο πιο νόστιμο ίσως κουρκούτι που έχετε δοκιμάσει. Θα σας πάρει λιγότερο από 20’ να φτιάξετε το κουρκούτι και να τηγανίσετε τα φιλέτα. Και δεν θα μυρίσει ψαρίλα η κουζίνα σας!

Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε μια μπασίνα (μπολ) ρίχνετε σταδιακά όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα αναμιγνύετε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας. Ρίχνετε τα φιλέτα μέσα και φροντίζετε να καλυφτούν από κουρκούτι και στις δυο τους πλευρές (με το δέρμα και χωρίς).

Τηγανίζετε τα φιλέτα: Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βάζετε σε δυνατή εστία, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει περί τους 160°C , όπου θα παρατηρήσετε να γίνονται πτυχώσεις στην επιφάνειά του. Βάζετε με προσοχή μέσα δύο φιλέτα (ή όσα χωράνε άνετα) με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το κουρκούτι: Σε μια μπασίνα (μπολ) ρίχνετε σταδιακά όλα τα υλικά για το κουρκούτι. Στη συνέχεια τα αναμιγνύετε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια σας. Ρίχνετε τα φιλέτα μέσα και φροντίζετε να καλυφτούν από κουρκούτι και στις δυο τους πλευρές (με το δέρμα και χωρίς).

Βήμα 2

Τηγανίζετε τα φιλέτα: Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βάζετε σε δυνατή εστία, μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει περί τους 160°C , όπου θα παρατηρήσετε να γίνονται πτυχώσεις στην επιφάνειά του. Βάζετε με προσοχή μέσα δύο φιλέτα (ή όσα χωράνε άνετα) με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.